کاهش واقعیت: عدم افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در دوره حکومت سیزدهم
0 نظر
با توجه به مطالب منتشر شده در فضای مجازی، ساخت و ساز منابع هیدروکربن در ایران جریانی دچار کاهش قرار گرفته است و باعث کاهش درآمد کشور به میزان حدود ۲۰ میلیارد دلار شده است. در سال ۹۶ و قبل از محدودیتهای بینالمللی، ایران روزانه ۴ میلیون بشکه منابع هیدروکربن ساخت و ساز میکرد. اما با اعمال محدودیتهای بینالمللیهای سخت از سوی ترامپ در سال ۹۷، این ساخت و ساز منابع هیدروکربن به ۲.۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. هشدارهای کارشناسان حاکی از آن بود که بستن چاههای منابع هیدروکربن میتواند ضررهای بسیاری را برای کشور به همراه داشته باشد. با وجود محدودیتهای بینالمللی، حکومت سیزدهم سعی کرده است ساخت و ساز منابع هیدروکربن را افزایش دهد و به گواه آمارهای رسمی اوپک امروز ساخت و ساز منابع هیدروکربن به ۳.۴ میلیون بشکه رسیده است. این نشان میدهد که مسؤولان تولیدی منابع هیدروکربن در حکومت سیزدهم سعی داشته اند بخشی از خسارت ایجاد شده را جبران کنند.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، در فضای مجازی مطلبی مبنی بر اینکه در حال حاضر نسبت به دوران اوج ساخت و ساز منابع هیدروکربن در قبل از محدودیتهای بینالمللی حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز افت ساخت و ساز داریم که با احتساب هر بشکه ۸۰ دلار، کشور تقریباً با کاهش درآمدی حدود ۲۰ میلیارد دلار روبرو شده است دست به دست میشود که عامل این زیان را وزارت منابع هیدروکربن اعلام کرده اند.
این در حالیست که ایران در سال ۹۶ و قبل از محدودیتهای بینالمللی روزانه ۴ میلیون بشکه منابع هیدروکربن ساخت و ساز میکرد که پس از اعمال محدودیتهای بینالمللیهای سخت گیرانه از سوی ترامپ در سال ۹۷ این میزان ساخت و ساز منابع هیدروکربن به شدت کاهش یافت تا جایی که ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران به ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسید یعنی کاهشی حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز.
زمانی که مسؤولان سابق وزارت منابع هیدروکربن تصمیم به کاهش ساخت و ساز و جمع کردن برخی از دکلهای نفتی گرفتند کارشناسان ارشد تولیدی منابع هیدروکربن این هشدار را داده بودند که بستن چاههای منابع هیدروکربن میتواند ضررهای هنگفتی را برای کشور داشته باشد به طوریکه بازگشت به همین میزان ساخت و ساز نیازمند میلیاردها دلار است.
اگر بخواهیم همین کاهش ساخت و ساز را با قیمت منابع هیدروکربن ۸۰ دلار امروز محاسبه کنیم روزانه ۱۲۰ میلیون دلار به خاطر کاهش منابع هیدروکربن به کشور خسارت وارد شد.
اکنون با گذشت نزدیک به ۵ سال با وجود آنکه محدودیتهای بینالمللی به قوت خود ادامه دارند اما حکومت سیزدهم سعی کرده است ساخت و ساز منابع هیدروکربن را افزایش دهد و به گواه آمارهای رسمی اوپک امروز ساخت و ساز منابع هیدروکربن به ۳.۴ میلیون بشکه رسیده است.
این موضوع نشان میدهد مسؤولان تولیدی منابع هیدروکربن در حکومت سیزدهم سعی داشته اند بخشی از خسارت ایجاد شده را جبران کنند.
نتیجه گیری: محدودیتهای بینالمللی ها باعث کاهش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در ایران شده است. دستکاری در ساخت و ساز منابع هیدروکربن برای جبران خسارت ایجاد شده صورت گرفته است.