وظیفه آثار خلاقانه در کمک به رشد ذهنی کودکان: تقویت حس رقابت و همبستگی
0 نظر
در جشنواره کودک و نوجوان، نمایش «دنیای صدرنگ» توسط حمیدرضا حسینعلی نویسنده و کارگردان ارائه شد. او با توجه به حضور بهترین گروههای نمایشی کودک و نوجوان از شهرهای مختلف و کشورهای خارجی در جشنواره، این رویداد را به عنوان یکی از مهمترین عوامل برای بالابردن سطح کیفی دنیای نمایش کودک و نوجوان توصیف کرد. نمایش «دنیای صدرنگ» با تمرکز بر مسایل و مشکلات محیط زیستی، به آسیبهایی که انسان به اکوسیستم و حیوانات وارد میکند، پرداخته و ضمن تاکید بر نقش آثار خلاقانه در رشد ذهنی کودکان درباره این مسائل، نکات مهمی را مطرح کرد. بهناز مهدیخواه نیز به نمایش بزرگتری اضافه شد و حضور عروسکها در نمایش پررنگتر شد. این نمایش به عنوان یک کار عروسکی زنده تعریف شده و نشان داده شد که آثار خلاقانه دارای وظیفهای در مواجهه با مسایل محیط زیستی است و میتواند روی سلامت دنیای کودکان و نوجوانان تاثیرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، حمیدرضا حسینعلی نویسنده و کارگردان نمایش «دنیای صدرنگ» با اشاره به اینکه جشنواره کودک و نوجوان مهمترین گردهمایی نمایشی هنرمندان این حوزه است، گفت: به دلیل حضور بهترین گروههای نمایشی کودک و نوجوان از شهرهای مختلف و همچنین کشورهای خارجی در جشنواره کودک و نوجوان قطعا این رویداد یکی از مهمترین عوامل برای بالابردن سطح کیفی دنیای نمایش کودک و نوجوان است و حس رفاقت و رقابت را بین هنرمندان تقویت میکند. طبیعتاً هر گروه و کارگردانی که در این حوزه فعال است، با حضور در این جشنواره میتواند اثر خود را بهتر معرفی کند و در مقابل نگاه تماشاگران تخصصی کودک و نوجوان قرار دهد.
وی درباره ویژگیهای نمایش عنوان کرد: نمایش «دنیای صدرنگ» را با توجه به مسایل و مشکلات محیط زیستی که گریبان دنیا را گرفته ساخت و ساز کردیم، چرا که گویا بزرگترها زیاد گوشی برای شنیدن و راه حلی برای مشکلات محیط زیستی دنیای پیرامون خود ندارند از این رو شاید بتوانیم به رشد ذهنی کودکان در سنی که هر تصویری در آن حک میشود، جهت دهیم تا آینده ای بهتر برای محیط زندگی خود بسازند.
وی افزود: نمایش «دنیای صد رنگ» در اپیزودهایی به آسیبهایی که انسان بر سر حیوانات، منابع آبی و هوا، درختان و حتی بر سر انسانهای دیگر میآورد، می پردازد. غافل از اینکه در نهایت خود اوست که تاوان میدهد.
حسینعلی درباره شکلگیری نمایش نیز توضیح داد: قبل از اینکه موضوع شرکت در جشنواره مطرح باشد، ایدهای داشتم و سعی کردم با همفکری دوستانم آن را تکمیل کنم. بهناز مهدیخواه در این مرحله خیلی کمک کردند. حضور در جشنواره که پیش آمد، کار را فرستادیم و خوشبختانه پذیرفته شد. در ابتدا کار آنقدرها با محوریت عروسکها نبود ولی به دلیل حضور خانم مهدیخواه که از هنرمندان صحنه نمایش عروسکی است، حضور عروسکها پررنگتر شد.
این کارگردان صحنه نمایش یادآور شد: این نمایش یک کار عروسکی زنده است. تعداد زیادی عروسک داریم که بهناز مهدیخواه آنها را ساخته و ضمن بازی همه آنها را نیز میگرداند. او در یک صحنه کلی که داریم، بهتدریج شروع به بازی کردن میکند و ساختن صحنهها و عروسکگردانی صحنهها را پیش میبرد.
نویسنده و کارگردان نمایش «دنیای صدرنگ» در پایان با تاکید بر اینکه دوره آموزش انسان ها همان پنج و شش سالگی است و آدمی آنچه در این دوره سنی میآموزد در ذهنش باقی میماند، تصریح کرد: من در این کار از منازعه و محیطزیست و مشکلات زیستمحیطی و آزار حیوانات و کمبود منابع آبی گفتهام، شاید کودک الان با آن دستوپنجه نرم نکند اما قطعا روی سلامت دنیایش تاثیرگذار است. دوست دارم که مطالب بزرگسال در ظرفهای کودکانه به بچهها گفته شود که وقتی آنها به سن من رسیدند، چیزهایی که دغدغه کل دنیا است، برایشان دغدغه بشود و در ناخودآگاهشان شکل بگیرد. آثار خلاقانه وظیفه دارد به رشد ذهنی بچهها در مورد مسایلی که به درد کل دنیا میخورد، جهت بدهد.
جشنواره کودک و نوجوان، فرصتی برای بهبود سطح کیفیت دنیای نمایش کودک و نوجوان است. نمایش «دنیای صدرنگ» به مشکلات محیط زیستی اشاره دارد. این نمایش به آسیبهایی که انسان به حیوانات، منابع آبی، درختان و حتی انسانهای دیگر وارد میکند، میپردازد. حضور در جشنواره میتواند به نمایشها کمک کرده و آنها را معرفی کند. این نمایش یک کار عروسکی زنده است و بازیگران آن توسط بهناز مهدیخواه ساخته شدهاند. در این نمایش، مسایلی مانند منازعه، محیطزیست، مشکلات زیستمحیطی و آزار حیوانات مطرح میشود به امید اینکه کودکان علاقهمند شوند و در آینده به مسائل جهانی توجه بیشتری داشته باشند. آثار خلاقانه میتواند به رشد ذهنی بچهها درباره این مسائل کمک کند.