ثبت ارز دیجیتال به عنوان وثیقه، از خرید اعتباری کالاهای وارداتی ممکن میسازد.
0 نظر
نشست «سیاستگذاری رمز ارزها و رمزداراییها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان حوزه رمز ارزها و رمزداراییها در پژوهشکده امور مالی وزارت دانش مالی برگزار شد. این نشست، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه دانش مالی مقاومتی است که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق مالی» برگزار میشود. در این نشست، فرصتها و تهدیدهای مواجهه با پیدایش رمز ارزها و رمزداراییها برای دانش مالی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در همین راستا، محمد جلال دستیار وزیر امور مالی و دارایی تاکید کرد که باید به ظرفیتها و پتانسیلهای حوزه رمز ارزها برای بازرگانی بینالمللی توجه کرد. او بیان کرد که استفاده از رمز ارزها میتواند به عنوان وثیقه بینالمللی در بازرگانی بینالمللی مورد استفاده قرار بگیرد و همچنین ایجاد ارزهای جایگزین بر پایه داراییهای رمزنگاری شده میتواند مشکلات مبادلات تجاری خارجی کشور را رفع کند. وزیر مذکور اعتقاد دارد که استفاده از ظرفیتهای حوزه رمز ارزها در مبادلات خارجی میتواند راه حلی موفق برای به رسمیت شناخته شدن این حوزه باشد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور نشست «سیاستگذاری رمز ارزها و رمزداراییها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه با میزبانی «پژوهشکده امور مالی وزارت دانش مالی» برگزار میشود. این نشست، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه دانش مالی مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق مالی» در حال برگزاری است. در پنجمین نشست از این همایش فرصتها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمز ارزها و رمزداراییها برای دانش مالی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
«وثیقهگذاری رمز ارزها» خرید اعتباری کالاهای وارداتی را ممکن میکند
محمد جلال دستیار وزیر امور مالی و دارایی، در این نشست گفت: با مقولات جدیدی همچون پدیده رمز ارزها ابتدا باید پدیده انگارانه مواجه شد نه مبتنی بر تهدید و فرصت، همچنین باید به صورت مستمر نحوه مواجه به روزرسانی شود. ذات دانش مالی دیجیتال به نحوی است که برای نقش آفرینی نیازی به اخذ مجوز از کشورها ندارند و فارغ از مرزها توسعه پیدا میکند. بنابراین به این حوزه باید نگاه انطباقی داشته باشیم و بهترین تصمیم را بگیریم. در حال حاضر تنها در خصوص عدم ساخت و ساز رمز ارزها با استفاده از نیروی برق جمعبندی وجود دارد و در دیگر حوزهها نه امکان کنار گذاشتن وجود دارد و نه ساختارها برای رسمیت دادن و امکان تنظیمگری فراهم است.
وی با تاکید بر اینکه اگر با یک پدیده جدید به موقع مواجه نشویم، به مرور تهدیدهای آن بیشتر میشود، افزود: معرفی ظرفیتهای این پدیده در حوزه مبادلات خارجی میتواند نقطه شروع به رسمیت شناختن آن باشد. به طور مثال ایده وثیقهگذاری رمز ارزها نزد نهادهای مالی و شرکتهای بزرگ خارجی در کشورهای صادرکننده کالا به ایران میتواند جایگزینی برای اسناد اعتباری باشد که به دلیل محدودیتهای بینالمللی مدتهاست که از آن محروم هستیم. بنابراین استفاده از رمز ارزها به عنوان وثیقه بینالمللی در بازرگانی بینالمللی برای خرید اعتباری به شدت مفید خواهد بود. ظرفیت بعدی ایجاد ارزهای جایگزین بر پایه داراییهای رمزنگاری شده است که میتواند به خصوص با همکاری مجموعههای مثل بریکس، بخشی از مشکلات مبادلات تجاری خارجی کشور را رفع کند. شفافیت و امنیت بلاک چین، این امکان را برای ایران فراهم میکند. ظرفیت سوم راهاندازی نوعی گواهی سپرده کالایی یا توکن بر مبنای داراییهای کشور است که میتواند به عنوان ابزار تضمین برای خرید اعتباری یا خرید مدتدار مورد استفاده قرار بگیرد و دست کم بازرگانی بینالملل شرکتهای صادراتی را بدون نیاز به تأمین ارز ساماندهی کند.
جلال در پایان گفت: با توجه به واقعیتهای حاکم بر دانش مالی ایران، از جمله اینکه نرخ ارز نمیتواند تک نرخی شود و موارد مشابه، من فکر میکنم این امکان وجود دارد که یک تجربه موفق در حوزه رمز ارزها معرفی شود و مورد استفاده قرار بگیرد تا از فضای جدل کنونی خارج شویم و اجماعی برای به رسمیت شناختن این حوزه ایجاد شود. من معتقدم نقطه عزیمت به این سمت استفاده از ظرفیتهای این حوزه در مبادلات خارجی است.
نتیجه یکی از نشستهای تخصصی از همایش سالانه دانش مالی مقاومتی، بررسی فرصتها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمز ارزها و رمزداراییها برای دانش مالی ایران بود. افزایش ظرفیت رمز ارزها و تاثیر آن در مبادلات خارجی و بازرگانی بینالمللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین، معرفی وثیقهگذاری رمز ارزها به عنوان جایگزینی برای اسناد اعتباری در بازرگانی بینالمللی، ایجاد ارزهای جایگزین بر پایه داراییهای رمزنگاری شده و راهاندازی گواهی سپرده کالایی یا توکن بر مبنای داراییهای کشور به منظور تأمین اعتباری و بازرگانی بینالملل شرکتهای صادراتی مورد توجه قرار گرفت. در انتها، استفاده از ظرفیتهای حوزه رمز ارزها در مبادلات خارجی به عنوان راهی برای خروج از جدل کنونی و ایجاد اجماع برای به رسمیت شناختن این حوزه پیشنهاد شد.