خلق قصهی انسانها برای دوام ما / تصاویر ساخته شده از آفرینش خدا
0 نظر
در نشست خبری اثر سینمایی “ظاهر” که در چهل و دومین جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر برگزار شد، حسین عامری کارگردان، محمدرضا کریمی صارمی تهیه کننده، نسیم باستانی نویسنده، هادی شلالوند مدیر فیلمبرداری، علیرضا نیکو لعل تک صداگذار، حامد محمودی بازیگر، کیمیا زارعی بازیگر و مریم معینی بازیگر حضور داشتند. در این نشست، اعضای تیم ساخت اثر سینمایی در مورد تجربه و چالشهای خود در این اثر سینمایی صحبت کردند. کریمی صارمی تاکید کرد که هنر هفتم به حمایت و نگاه جدید نیاز دارد و عامری نیز تقاضا کرد تا به یاد کسانی که رفته اند و در گمنامی رفتهاند برای ما که اینجا هستیم، یک دقیقه به سکوت کشیم. عامری همچنین درباره تولیدات و کمکاری کانون پرورش فکری صحبت کرد و اعلام کرد که تولیداتی مانند “بچه زرنگ”، “باغ کیانوش”، “یدو” و “در آغوش درخت” و “سمپاش” از جمله آثار و تولیدات کانون است که جایزه های جهانی بسیاری دریافت کردهاند.
به گزارش دیجیاتور به نقل از ستاد خبری چهل و دومین جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر، نشست خبری اثر سینمایی «ظاهر» با حضور حسین عامری کارگردان، محمدرضا کریمی صارمی تهیه کننده، نسیم باستانی نویسنده، هادی شلالوند مدیر فیلمبرداری، علیرضا نیکو لعل تک صداگذار، حامد محمودی بازیگر، کیمیا زارعی بازیگر و مریم معینی بازیگر ۱۲آخرین نشستی بود که بامداد ۱۳ بهمن ماه در خانه جشنواره برگزار شد.
کریمی صارمی در ابتدای این نشست گفت: ممنونم که لطف کردید و تا این ساعت حضور داشتید. هنر هفتم به حمایت و نگاه جدید نیاز دارد.
عماری نیز در ادامه بیان کرد: درخواست میکنم یک دقیقه ایستاده سکوت کنیم به یاد ظاهرهایی که رفتند تا ما بمانیم و کسانی که در گمنامی رفتند تا ما اینجا باشیم.
وی ادامه داد: از همه دوستان که در این کار زحمت کشیدند، تشکر میکنم. کمک و حمایت آقای مجیدی و دلپاک خیلی دلگرم کننده بود. از آقای کریمی صارمی که به من اعتماد کردن، سپاسگزارم و خوشحالم کارم جایی است که فیلمسازهای بزرگ در آنجا کار داشتهاند.
نسیم باستانی نویسنده این اثر بیان کرد: شاید به زعم بعضی ها زمان چنین اثر سینمایی ها و روایت خیالی هایی گذشته باشد ولی نمیشود این را کتمان کرد که عده ای بودند، رفتند تا ما اینجا باشیم. البته بیشترین کار و زحمت را همسرم به عنوان کارگردان انجام داده است.
صارمی گفت: امروز احساس میکنیم از این مدل هنر هفتم فاصله گرفتهایم. تهیه کننده ای در جایی از من پرسید چرا این مسیر را برای سینمای خود انتخاب کردهای؟ کانون پرورش فکری به عنوان ساخت و ساز کننده پیشرو است و معتقد است چنین فعالیت هایی و این نوشتار خلاقانه ضرورت سینماست. قصه این اثر سینمایی مربوط به یک جغرافیای خاص نیست و قطعا دنیا چنین مدافعانی خواهد داشت. قصه فراز و فرودهایی دارد و مسیر آنقدر خوب است که منحنی خوبی در فراز و فرود اثر سینمایی طی شده است.
حامد محمودی بازیگر «ظاهر» در ادامه نشست درباره چالشهای خود در این اثر سینمایی گفت: من دیر به پروژه اضافه شدم و فرصت تحلیل زیادی وجود نداشت اما با آقای عامری جلسهای داشتیم و درباره بنمایه اثر سینمایی و کاراکتر صحبت کردیم.
مریم معینی در بخش دیگر این نشست ضمن تشکر از تمام دستاندرکاران اثر سینمایی بیان کرد: اثر سینمایی یک پروژه بسیار سختی بود و خدا را شاکرم که همه چیز به خوبی پیش رفت. به آقای عامری هم گفتم که شما خیلی خوب بلد هستید از بازیگر بازی بگیرید.
کیمیا زارعی بازیگر دیگر اثر سینمایی در ادامه مطرح کرد: این اثر سینمایی اولین تجربه سینمایی من بود و عجیب وارد پروژه شدم. از آقای عامری بابت اعتمادشان سپاسگزارم. این اثر سینمایی حال و هوای عجیبی داشت و امشب که اینجا هستم بسیار خوشحالم.
در بخش دیگر این نشست هادی شلالوند مدیر فیلمبرداری اثر سینمایی گفت: سه روز به شروع اثر سینمایی مانده بود که من به اثر سینمایی اضافه شدم در جایی که جامعه پر از خبرهای بد بود من وارد طبیعت شدم و حال دلم در آنجا خوب بود و سعی کردم از نقاشی های خداوند تصویر بسازم. تلاش شد از قاب های ثابت کمک بگیریم تا اتفاق را پیش ببریم. هر لحظه احساس میکردم خدا در تک تک پلانها به من کمک میکند و واقعا اتفاقات پشت سر هم چیده میشد.
وی ادامه داد: هرچند تدابیری برای قابها انجام می شد اما خدا را شکر اتفاقات در لحظه پیش میآمد. به نوبه خودم تمام تلاشم را کردم که بهترین اتفاقات را رقم بزنم و حتی در پلانهای ثابت صد در صد توان خود را بگذارم.
علیرضا نیکو لعل صداگذار این اثر سینمایی در بخش دیگر این نشست خبری بیان کرد: درباره این شکل کار باید خیلی مواظب بود زیرا اتمسفر کار باید در راستای قصه و هدف آن باشد. شاید حتی یک افکت بی ربط منجر به این شود که بیننده از فضای قصه دور شود. به همین دلیل است که باید در این ژانرها بسیار مراقبت کرد. جای آقای دلپاک هم بسیار خالی است که ایشان به عنوان استاد بنده با دقت نظری که داشتند، نگذاشتند چیزی خلاف قصه باشد تا مخاطب را اذیت کند.
عامری درباره حضور مجید مجیدی گفت: عده ای هستند که با نفسشان تغییر ایجاد میکنند. ایشان در این اثر سینمایی بسیار تاثیر و نقش داشتند.
کریمی صارمی در پاسخ به تولیدات و کمکاری کانون پرورش فکری توضیح داد: شاید ما نتوانستیم خوب خود را معرفی کنیم. «بچه زرنگ» به عنوان پرفروش ترین اثر سینمایی کودک، «باغ کیانوش» به عنوان اثر سینمایی بعدی ما، «یدو» و «در آغوش درخت» و اثر سینمایی «سمپاش» که ۱۹۸ جایزه جهانی گرفته است از آثار و تولیدات کانون بودند و شاید این اسامی کارگردانها، نام آشناهای سالهای بعد ما باشند.
وی درباره اینکه این اثر سینمایی چه مناسبتی با کانون پرورش فکری دارد و اینکه برای بچهها بدآموزی دارد، توضیح داد: دلیل ورود کانون به حمایت از چنین فیلمی شرافت موضوعی است. این چیزی که شما مطرح میکنید سلایق فردی است. این اثر سینمایی جز عزت نفس چیزی دارد؟
نشست خبری اثر سینمایی “ظاهر” با حضور حسین عامری کارگردان، محمدرضا کریمی صارمی تهیه کننده، نسیم باستانی نویسنده، هادی شلالوند مدیر فیلمبرداری، علیرضا نیکو لعل تک صداگذار، حامد محمودی بازیگر، کیمیا زارعی بازیگر و مریم معینی بازیگر ۱۲آخرین نشستی بود که بامداد ۱۳ بهمن ماه در خانه جشنواره برگزار شد.ممنون از تمامی دوستانی که در این کار زحمت کشیدند، تشکر میکنم. کمک و حمایت آقای مجیدی و دلپاک خیلی دلگرم کننده بود. از آقای کریمی صارمی که به من اعتماد کردن، سپاسگزارم و خوشحالم کارم جایی است که فیلمسازهای بزرگ در آنجا کار داشتهاند. شاید به زعم بعضی ها زمان چنین اثر سینمایی ها و روایت خیالی هایی گذشته باشد ولی نمیشود این را کتمان کرد که عده ای بودند، رفتند تا ما اینجا باشیم. این اثر سینمایی اولین تجربه سینمایی من بود و عجیب وارد پروژه شدم. هرچند تدابیری برای قابها انجام می شد اما خدا را شکر اتفاقات در لحظه پیش میآمد. عده ای هستند که با نفسشان تغییر ایجاد میکنند. شاید حتی یک افکت بی ربط منجر به این شود که بیننده از فضای قصه دور شود. شاید ما نتوانستیم خوب خود را معرفی کنیم. این چیزی که شما مطرح میکنید سلایق فردی است.