ظرفیت تبادل چهارجانبه برق ایران با کشورهای همسایه شمالی وجود دارد.
0 نظر
در دیدار بعد از ظهر امروز، دوشنبه (۱۴ اسفند) علیاکبر محرابیان و جورابک میرزا محموداف، وزیر انرژی جمهوری ازبکستان، درباره همکاری چهارجانبه کشورهای ایران، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان در طرح اتصال الکتریکی، آمادگی شرکتهای توانمند ایرانی برای همکاری با ازبکستان در اجرای پروژههای برقی، تشکیل دومین نشست کارگروه مشترک انرژی و تهیه نقشه راه همکاری میان دو کشور توسط شرکتهای توانمند ایرانی وزیر نیرو بررسی شد. همچنین محرابیان و محموداف در گفتگوهای دیپلماتیک برقی بین دو کشور با توجه به ظرفیتهای زیاد ازبکستان برای همکاری، امکان فروش خارجی و بازرگانی بینالملل برق بین دو کشور را بررسی کردند. توافقات مهمی برای توسعه همکاری در زمینه ساخت و ساز برق و استفاده از تکنولوژیهای ایرانی به دست آمد و آمادگی کامل ازبکستان برای همکاری با ایران در این زمینه آشکار شد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، در دیدار بعد از ظهر امروز، دوشنبه (۱۴ اسفند) علیاکبر محرابیان با جورابک میرزا محموداف، وزیر انرژی جمهوری ازبکستان، وزیر نیرو بر همکاری چهارجانبه کشورهای ایران، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان در طرح اتصال الکتریکی، آمادگی شرکتهای توانمند ایرانی برای همکاری با ازبکستان در اجرای پروژههای برقی، آمادگی شرکتهای توانمند ایرانی در زمینه صدور تجهیزات برقی و احداث خط ساخت و ساز تجهیزات در این کشور، تشکیل دومین نشست کارگروه مشترک انرژی و تهیه نقشه راه همکاری میان دو کشور تاکید شد.
محرابیان در این دیدار گفت: به دنبال گفتگوهای دیپلماتیک رؤسای جمهور دو کشور ایران و ازبکستان، قرار شد روابط مالی دو طرف همپای روابط فرهنگی، تاریخی و سیاسی ارتقا یابد.
وزیر نیرو در ادامه افزود: ازبکستان کشور بزرگی است و بر این اساس ظرفیت و پتانسیلهای بسیار زیادی به منظور همکاری دو طرف وجود دارد؛ امروز عمده گفتگوهای دیپلماتیک در حوزه برق، ساخت نیروگاههای حرارتی، نیروگاههای برق – آبی و استفاده از ظرفیت خدمات فنی و فناوری طراحی برای توسعه روابط صورت گرفت.
وی با بیان اینکه این گفتگوهای دیپلماتیک پیگیری میشود تا به پروژههای متعدد برای دو کشور تبدیل شود، اظهار کرد: ایران با اغلب کشورهای همسایه به ویژه با کشور ترکمنستان تبادل برقی دارد و در این جلسه درباره ارتباط ایران و ازبکستان از مسیر ترکمنستان مذاکراتی صورت گرفت؛ خوشبختانه پتانسیل این مساله وجود دارد.
وی تصریح کرد: این موضوع دارای مباحث فنی و فناوری طراحی بوده و لازم است تیمهای فنی دو طرف در این خصوص وارد مذاکره شوند تا با استفاده از این ظرفیت روابط تبادل برق توسعه یابد.
محرابیان با بیان اینکه زمان اوج مصرف ایران و کشور ازبکستان متفاوت است، توضیح داد: زمانی که ایران برق مازاد دارد میتواند برق را به ازبکستان صادر کند و در تابستان که کشور نیاز به برق بیشتری دارد برق مازاد ازبکستان وارد شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: هماکنون بحثهای فنی و حقوقی را آغاز کردهایم و امید است همانند تبادل با دیگر کشورها، این همکاری را با جمهوری ازبکستان آغاز کنیم.
توانمندی شرکتهای ایرانی در عرصه تکنولوژی
در ادامه جورابک میرزا محموداف، وزیر انرژی جمهوری ازبکستان در واکنش به اینکه ایران جز ۵ کشور برتر ساخت و ساز نیروگاه است و در خصوص زمینههای همکاری دو کشور، گفت: توانمندیهای شرکتهای ایرانی در عرصه تکنولوژی مشهود است و در همین راستا توافقاتی حاصل شد.
وی با بیان اینکه اهداف دو کشور در پی این توافقات مشخص شد، ادامه داد: این توافقات ادامه خواهد داشت تا به نتایج خوب و ملموسی دست یابیم.
محموداف درباره گذر از تابستان بدون خاموشی طی دو سال متوالی در ایران تصریح کرد: در زمینه همکاریهای برقی نکات خوبی مورد اشاره قرار گرفت و در این خصوص در زمان پیک مصرف میتوان موانع را برطرف کرد.
وزیر انرژی جمهوری ازبکستان در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی کامل همکاری جمهوری ازبکستان با ایران در این زمینه وجود دارد و چشمانداز آن را بسیار نزدیک میبینم.
گفتگوهای دیپلماتیک بین ایران و ازبکستان در زمینه همکاری برقی موفقیت آمیز بود و توافقاتی برای توسعه روابط دو جانبه به دست آمد. همکاری برقی بین دو کشور میتواند موجب تبادل برق در زمانهای مختلف و بهرهوری بیشتر در استفاده از منابع انرژی شود. شرکتهای ایرانی دارای تواناییهای فنی و تکنولوژی بالا بوده و زمینههای بسیاری برای همکاری با جمهوری ازبکستان فراهم است. هر دو طرف به دنبال ارتقاء روابط مالی و توسعه همکاریهای تجاری هستند و آمادگی جدی برای آغاز همکاریهای جدید و توسعه پروژههای مشترک دارند.