زمانیان: شاخص ثبات حکمرانی با واگذاری مسئولیت‌های جدی به مردم

زمانیان: شاخص ثبات حکمرانی «واگذاری مسوولیت‌های جدی به مردم» است

0 نظر


در این مطلب، مصطفی زمانیان، رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، درباره شیوه‌های نوین حکمرانی صحبت می کند. او به دو راهبرد اصلی در حکمرانی نوین اشاره می کند، یعنی مردمی‌سازی و هوشمندسازی. او تاکید می‌کند که امروزه در جهان، قدرت حاکمیت باید مردم را به میدان محکم آورده و به آن‌ها مسئولیت‌ها و نقش‌های جدی بدهد تا ثبات حکمرانی و اعتماد به حاکمیت در آن کشور بالا رود. همچنین، با توجه به تحول فناوری، زمانیان به هوشمندسازی به عنوان یک راهبرد حکمرانی اشاره می‌کند و می‌گوید که زیرساخت‌های فناوری حکمرانی مبتنی بر داده، به حاکمیت امکان می‌دهد تا حکمرانی هوشمندی داشته باشد. در نهایت، وی تاکید می‌کند که تلاقی مردمی‌سازی و هوشمندسازی باعث تعریف مجدد ساختارها و سازمان‌های دولتی می‌شود و بسیاری از آن‌ها دلیل وجودی خود را از دست می‌دهند و جای خود را به بستر نرم‌افزاری‌ها، استارتاپ‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌دهند که با تطبیق خود با شرایط روز، سطح رضایت جامعه را بالا می‌نام تجاری.

«مصطفی زمانیان» رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، با اشاره به «شیوه‌های نوین حکمرانی» با عطف به نظریه گام دوم تحول سیاسی اظهار کرد: تحول در ساختارهای حکمرانی و به عبارت دیگر حکمرانی نوین، اساساً بر دو راهبرد و جهت‌گیری جدی، یکی مردمی‌سازی و دیگری هوشمندسازی، قابل تعریف است.

وی در ادامه با اشاره به راهبرد «مردمی‌سازی» گفت: نوشتار خلاقانه روابط حکومتی‌گذاری در دنیا امروز به این سمت حرکت کرده که هر چه قدرت حاکمیت در به میدان‌آوردن مردم و دادن مسوولیت و نقش‌های جدی به آن‌ها بیشتر شود، شاخص ثبات حکمرانی و اعتماد به حاکمیت در آن کشور، بالاتر می‌رود.

زمانیان افزود: امروز، یکی از شاخص‌های جدی ارزیابی ساختارهای حکمرانی در کشورهای مختلف، میزان «فرصت‌های واقعی» است که حاکمیت برای مردم در جهت نقش‌آفرینی و حضور در عرصه‌های مختلف در نظر می‌گیرد که این موضوع، بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.

زمانیان با اشاره به «هوشمندسازی» به عنوان دیگر راهبرد حکمرانی گفت: ابزار و زیرساخت‌های فناوری حکمرانی مبتنی بر داده، این فرصت را برای حاکمیت فراهم کرده که بتواند «حکمرانی هوشمند» داشته باشد. این در حالی است که جریان‌های رقیب، شرکت‌های بزرگ و استارتاپ‌های قدرت‌مند و گسترده در غیاب این هوشمندسازی، نبض اساسی جامعه را در دست می‌گیرند و دلیلش، تسلط آن‌ها بر اطلاعات است.

در تلاقی مردمی‌سازی و هوشمندسازی، بسیاری از ساختارهای دولتی دلیل وجودی خود را از دست می‌دهند

وی گفت: در تلاقی مردمی‌سازی و هوشمندسازی، بسیاری از ساختارها و سازمان‌های دولتی تعریف دیگری پیدا کرده و مأموریت‌های تازه‌ای می‌یابند؛ حتی بسیاری از ساختارهای دولتی دلیل وجودی خود را از دست می‌دهند و جای خود را به بستر نرم‌افزاری‌ها و استارتاپ‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد قدرت‌مند می‌دهند که سرمایه اجتماعی بالایی داشته و با تطبیق خود با شرایط روز، سطح رضایت در جامعه را بالا می‌نام تجاری.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با اشاره به جریان فناوری در کشور، تاکید کرد: امروز به برکت روندهایی که با تدبیر رهبر معظم تحول سیاسی و همت حکومت‌مردان در ادوار مختلف در کشور به وجود آمده، جریان فناوری در کشور به روز است و در رقابت‌های جهانی، حرف برای گفتن دارد؛ استارتاپ‌ها یکی از نمونه‌های تحول مبتنی بر فناوری در کشورمان هستند.


تحول در ساختارهای حکمرانی و به عبارت دیگر حکمرانی نوین، اساساً بر دو راهبرد و جهت‌گیری جدی قابل تعریف است. نوشتار خلاقانه روابط حکومتی‌گذاری در دنیا امروز به این سمت حرکت کرده که هر چه قدرت حاکمیت در به میدان‌آوردن مردم و دادن مسوولیت و نقش‌های جدی به آن‌ها بیشتر شود، شاخص ثبات حکمرانی و اعتماد به حاکمیت در آن کشور، بالاتر می‌رود. امروز، یکی از شاخص‌های جدی ارزیابی ساختارهای حکمرانی در کشورهای مختلف، میزان «فرصت‌های واقعی» است که حاکمیت برای مردم در جهت نقش‌آفرینی و حضور در عرصه‌های مختلف در نظر می‌گیرد که این موضوع، بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است. ابزار و زیرساخت‌های فناوری حکمرانی مبتنی بر داده، این فرصت را برای حاکمیت فراهم کرده که بتواند «حکمرانی هوشمند» داشته باشد. در تلاقی مردمی‌سازی و هوشمندسازی، بسیاری از ساختارها و سازمان‌های دولتی تعریف دیگری پیدا کرده و مأموریت‌های تازه‌ای می‌یابند؛ حتی بسیاری از ساختارهای دولتی دلیل وجودی خود را از دست می‌دهند و جای خود را به بستر نرم‌افزاری‌ها و استارتاپ‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد قدرت‌مند می‌دهند که سرمایه اجتماعی بالایی داشته و با تطبیق خود با شرایط روز، سطح رضایت در جامعه را بالا می‌نام تجاری. به برکت روندهایی که با تدبیر رهبر معظم تحول سیاسی و همت حکومت‌مردان در ادوار مختلف در کشور به وجود آمده، جریان فناوری در کشور به روز است و در رقابت‌های جهانی، حرف برای گفتن دارد؛ استارتاپ‌ها یکی از نمونه‌های تحول مبتنی بر فناوری در کشورمان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *