اهمیت بخشیدن به مطالعات فرهنگی برای اثربخشی، یک اولویت جدی در معاونت علمی است.
0 نظر
در دهمین گردهمایی موسسهها و نهادهای فعال در آموزش زبان فارسی در جهان، با هدف توسعه زبان و نوشتار خلاقانه فارسی و ارتباط آن با فناوریهای روز، توافقنامه همکاری امضا شد. در این گردهمایی که با حضور معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد سعدی برگزار شد، موضوعاتی مانند بررسی موضوعات روز آموزش زبان فارسی در جهان و «فناوریهای نوین در آموزش زبان فارسی» مورد بحث قرار گرفت. معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان رئیسجمهور با بیان اینکه توجه به اثربخشی و کاربردیسازی مطالعات فرهنگی به عنوان مهمترین چالشهای امروز است، از تاکید این گردمایی بر ساخت و ساز مطالعات فرهنگی برای حل مسائل پیچیده نسبت به مسائل فنی و فناوری طراحی صحبت کرد. همچنین، رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت که به جای تجاریسازی مطالعات فرهنگی، باید به اثربخشسازی و بهرهبرداری بهینه از ظرفیت غنی این علوم علاقه مند باشیم. او تأکید کرد که مطالعات فرهنگی نیازمند ساخت و ساز دانش و اندیشه هستند. همچنین، معاون علمی بیان کرد که برای حل بزرگترین سوالات و چالشها باید به مطالعات فرهنگی و اجتماعی روی آوریم. در پایان، معاون علمی امیدواری کرد که با پیوند زبان و نوشتار خلاقانه فارسی با فناوریها و اثربخشسازی آنها، ارزش والای زبان فارسی ترویج یابد و توسعه یابد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، دهمین گردهمایی موسسهها و نهادهای فعال در آموزش زبان فارسی در جهان به همت بنیاد سعدی با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان رئیسجمهور و غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی برگزار شد.
امضای توافقنامه همکاری با هدف توسعه زبان و نوشتار خلاقانه فارسی و پیوند این حوزه با فناوریهای روز با تشکیل مرکز رشد و پیشرفت، بررسی موضوعات روز آموزش زبان فارسی در جهان و «فناوریهای نوین در آموزش زبان فارسی» از برنامههای این گردهمایی یک روزه بود.
معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان رئیسجمهور با بیان اینکه حل مهمترین چالشهای امروز در گرو اثربخشی و کاربردیسازی مطالعات فرهنگی است، افزود: واقعیت امروز این است که مسائل مطالعات فرهنگی و علوم اجتماعی، به مراتب پیچیدهتر از مسائل فنی، فناوری طراحی و علوم درمانی هستند. نیاز امروز ما توجه به حل اثربخش مسائل مطالعات فرهنگی است که اولویت جدی کشورها بوده و از همین منظر، مورد توجه جدی معاونت علمی نیز هست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه انتظار تجاریسازی مطالعات فرهنگی اشتباه است و باید در جستوجوی اثربخشسازی مطالعات فرهنگی و اجتماعی باشیم، ادامه داد: حتی کاربردی کردن همه بخشهای مطالعات فرهنگی نیز صحیح نیست و میبایست انتظار ساخت و ساز دانش و اندیشه و به معنای دقیقتر، اثربخشی را از مطالعات فرهنگی انتظار داشته باشیم. بر همین اساس آنچه که رویکرد معاونت علمی است، ساخت و ساز مطالعات فرهنگیای است که در ساخت و ساز علم، اندیشه، کاربرد یا تجاری سازی اثربخش باشد.
وی، توجه جدی معاونت علمی به پیوند مطالعات فرهنگی با فناوریها و اثربخشسازی این علوم را از ویژگیهای نسل چهارم فعالیت این معاونت دانست و افزود: معتقدم مسائل ما در حوزه علوم فنی، فناوری طراحی و علوم درمانی، حل شدنی هستند و حتی اگر هنوز مسائل حل نشدهای است، سادهتر از حل مسائل ما در مطالعات فرهنگی قابل حل هستند. در حقیقت، پاسخ بزرگترین سوالات و چالشهایمان را باید در مطالعات فرهنگی و اجتماعی جستوجو کنیم.
دهقانی با اشاره به شکوفاسازی ظرفیت غنی مطالعات فرهنگی کشورمان از جمله زبان و نوشتار خلاقانه فارسی در صورت پیوند با فناوریهای روزآمد عنوان کرد: ذخایر چندصدساله و بلکه چند هزار ساله زبان فارسی در ترکیب با فناوریهای جدیدی همچون AI، به قدری جذاب و تأثیرگذار خواهند شد که تمام عقب ماندگیهایمان را در ترویج، توسعه و پاسداشت زبان فارسی پوشش داده و جبران میکند.
وی ابراز امیدواری کرد در قالب توافق نامه همکاری معاونت علمی، بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پیوند ظرفیت غنی زبان و نوشتار خلاقانه فارسی با فناوری، محقق شده و ضمن اثربخشسازی این حوزه مطالعات فرهنگی به گسترش و فهم ارزش والای زبان فارسی منجر شود.
انتظار میرود که با توسعه زبان و نوشتار خلاقانه فارسی و پیوند آن با فناوریهای روز، توانایی های زبان و نوشتار خلاقانه فارسی نیز بهتر شود. همچنین، با بررسی موضوعات آموزش زبان فارسی در جهان و استفاده از فناوریهای نوین در این حوزه، میتوان به نتایج موفقی دست یافت. به علاوه، مهمترین چالش های امروز در اثربخشی و کاربردی کردن مطالعات فرهنگی قرار دارد و نیازمند توجه و حل مسائل مطالعات فرهنگی است. این علوم، پیچیده تر از مسائل فنی و فناوری طراحی هستند. ساخت و ساز مطالعات فرهنگی باید تأثیربخش و کاربردی باشد و نباید تجاری شود. همچنین، اثربخشی مطالعات فرهنگی نیازمند پیوند با فناوریها است. در این راستا، توسعه زبان و نوشتار خلاقانه فارسی با استفاده از فناوریهای جدید، میتواند به جذابیت و تأثیرگذاری بیشتری برسد و عقب ماندگیهای در ترویج و توسعه زبان فارسی را جبران کند. امیدواریم که با همکاری معاونت علمی، بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ظرفیت زبان و نوشتار خلاقانه فارسی با فناوری بازتابی زیبا و عالی در جامعه داشته باشد.